РИК Сливен получи демонстрационните машини за гласуване, но още не се знае кога ще могат да се ползват

Пет демонстрационни машини за гласуване пристигнаха днес в РИК Сливен. Специализираните устройства за пробно електронно машинно гласуване ще бъдат разположени в община Сливен-2, Община Нова Загора-2 и 1 в община Твърдица. От община Котел са отказали да им бъде изпратено устройство с довода, че в сградата на Общината, където е трябвало да се постави в момента тече ремонт. Това съобщи пред медиите Елизабет Кендерян-председател на Районната избирателна комисия в Сливен.

Предвидено е, петте машини с демо версия за гласуване да бъдат инсталирани в сградите на: Областна администрация Сливен, Община Сливен, Община Нова Загора, Община Твърдица, с достъп в рамките на работното време – от 8 до 17 часа.

„Имаме готовност и чакаме само инструкции и паролите от ЦИК, за да разпратим устойствата към местата за поставяне“, посочи още тя.

Към момента тече смяната на СИК-овете, има незапълнени такива и партиите си подават документи за хората, които ще бъдат назначени. „За сега няма подадени жалби и сигнали за нарушения, свързани с нерегламентирано поставяне на агитационни материали“, допълни председателят на РИК Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук