РИК с уточнение: В изборния ден няма да се мери температурата на избирателите само на членовете на СИК

В изборния ден ще бъде измервана температурата само на членовете на СИК-овете,  на избирателите-не. Това важно уточнение направиха днес от РИК Сливен след като вчера от комисията информираха, че на такава проверка ще бъдат подложени всички желаещи да влязат в изборното помещение и да гласуват.

Сред другите уточнения, свързани с провеждането на изборния процес, е възможността всеки да си носи собствен химикал, с който да отбележи вота си, но той трябва задължително да пише синьо. От комисията отправиха и призив към гражданите, ако има желаещи сред тях, да се включат в секционните комисии, които ще влизат в Ковид отделенията, да заявят това свое желание.

Относно коментираните евентуални проблеми при попълването на изборните протоколи, говорителят на РИК Сливен Стелли Стефанова разясни подробно как ще се случва това. По думите й, на сайта на Районната избирателна комисия има качени разработени алгоритми за попълване на изборните книжа от страна на членовете на секционните комисии. Методическите указания са два вида – за комисии където ще се гласува само с хартиени бюлетини и за такива, в които ще се гласува с машини и хартиени бюлетини.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук