РИМ Сливен спечели проект за изработване на детски помагала

Регионален исторически музей „ д-р Симеон Табаков” – Сливен е спечелил проект за изработване на детски помагала. Проектът се нарича „Музеят – място за учудване, въображение и любопитство (изработване помагала за детска публика)”. Той е финансиран от конкурсна сесия за финансиране на проекти в областта на движимото културно наследство и визуалните изкуства 2019 г. „Музеят като образователна среда“ на Министерството на културата.

Проектът на РИМ – Сливен е насочен към работа с деца от ранна ученическа възраст и среден курс на училищата, в чиято програма по предметите „Човекът и обществото” и „История и цивилизация” са включени темите за траките. Целева група са и младежите с интелектуални затруднения.

Някои от целите на проекта включват: изготвяне и отпечатване на специални образователни пособия, предназначени за ученици в начален и среден курс, съобразени с характера на постоянната експозиция на РИМ –Сливен – „Памет от векове” и учебната програма на МОН. Други цели са свързани с предлагане на нови форми и методи на работа с ученици в РИМ –Сливен както и с богатяване и разширяване образователните инициативи на музея.

Образователните услуги могат да се предлагат и извън музея. Помагалата, заложени в проекта, биха могли да „гостуват” и в класната стая и да се използват за затвърдяване на знанията, получени по време на урок.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук