РИМ Сливен с национална награда от Министерството на културата

Регионален исторически музей „Д-р Симеон Табаков“ Сливен е един от носителите на Националната награда  „Музейна образователна дейност” на Министерството на културата. Тя се връчва по повод 1 ноември -Ден на народните будители.

Сливенският музей е отличен в категорията „Културен институт – регионален музей“, съобщи директорът му д-р Николай Сираков. По думите му, музеят разширява всяка година дейността си, работи с всички училища, както и с деца със специални потребности, а целта е да се достигне до по-голям кръг от потребители. Най-активно се работи с децата от 1-ви до 4-ти клас, за да може от малки да бъдат спечелени и да приемат музея като любимо място за забавление.

В образователните програми са обхванати всички обекти на РИМ Сливен – Първата държавна текстилна фабрика на Балканите, къща-музей „Хаджи Димитър“, къща-музей „Добри Чинтулов“, етнографски комплекс „Сливенски бит“ и сградата на археологическия музей.

„Стремежът ни е да се разширява дейността като се прилагат нови предизвикателства и разнообразна програма, както и най-новите методи в музейно-образователната програма, за да сме актуални и интересни”, посочи Сираков и обяви, че заслугата за това отличие е на целия колектив на музея.

Директорът на РИМ Сливен поясни, че наградата все още не е получена. Очаква това да стане на тържествена церемония.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук