Родителските страхове изкараха над 100 сливналии на протест срещу Стратегията за детето

Снимка :архив

Родителските страхове изкараха днес над 100 сливналии на протест срещу Националната стратегия за детето. Те се събраха пред сградата на Община Сливен, въоръжени с плакати, някои за ръка с децата си, за да изразят негодуванието си от подготвения документ и написаното в него. За разлика от първия протест на 1 май, когато протестиращите бяха една 20-тина, днес присъствието беше по-осезаемо.

Основният мотив на протестиращите родители отново е, че в тази Стратегия има много скандални практики за отнемане на деца, подобни на тези в скандинавските държави.

Повечето от родителите се опасяват, че макар Стратегията да е спряна от правителството, това не означава, че след изборите няма да бъде пусната.

Според тях в документа се предвижда „пълна власт“ от страна на държавата и респективно на отделните чиновници над живота на всяко дете и неговото семейство.
Те смятат също, че чрез стратегията се цели ограничаване на правата на родителите.

Родителите настояват документа да бъде отменен и пренаписан заради текстове, които според тях дават правомощия на държавата да отнема деца от семействата им.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук