Роми учредяват нова партия, искат кв. „Надежда“ да има общински съветник и да им узаконят къщите

Роми учредяват нова партия, искат кв. „Надежда“ да има общински съветник и да им узаконят къщите. Това стана ясно по време на пресконференция днес, на която бяха представени основните действащи лица на партията и нейните цели. Тя ще се нарича ЕНП- България и ще бъде учредена след Нова година с общо събрание в НДК. В нея ще участват роми, турци и българи.

Според нейния създател -Пламен Александров, целта им е да обединят малцинствата от народа – роми, турци и други, и да защитават техните права. „Искаме да им осигурим по-добър живот, да им дадем възможности за образование, достъп до здравеопазване и социални кухни“, заяви още той. Според него, вече имат голяма членска маса от цялата страна, а относно финансирането на партията, засега разчитат на собствени средства.

На местно ниво новоизлюпените партийци, разчитат на електорат, за да вкарат свой представител в Общински съвет Сливен и той да отстоява правата на жителите на кв. „Надежда“. По думите на Димитър Петров – представител на партията за Сливен, първото нещо, което ще поискат е да се узаконят парцелите в квартала и той да влезе в регулацията на града. Сред исканията им е и излизане на ромите извън квартала, да им се предоставят терени на друго място и тези от тях, които имат финансова възможност да си купят, за да си построят жилища.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук