Ромките-обирджийки на 86-годишен дядо обещаха пред съда да му върнат парите

Връщане на откраднатата сума пари и споразумение с прокуратурата, това ще е вероятнит изход от делото, което започна днес в Сливенски Окръжен съд срещу три ромки от Градец, които обрали беззащитен 86-годишен старец в дома му в Котел.

Едната от тях-Анушка, пристигна в съдебната зала с белезници и полицейска охрана, а останалите две – Николинка и Ганка, се явиха заедно с невръстните си деца и с цяла група подкрепящи ги роми, за да заявят, че са съгласни да връщат парите.

„Съдебният състав отложи делото и даде срок до края на месец жените да върнат сумата от 520 лв. на стареца, от чието име има подаден граждански иск. Останалите 40 лв. от цялата сума са били върнати още по време на досъдебното производство“, съобщи адвокат Валентина Джейкъбс – защитник на Николика.

Припомняме, че трите жени бяха изправени пред съда днес защото на 20 декември миналата година в Котел като съизвършителки, отнели сумата от 560 лева от 86-годишен мъж като употребили сила за това.

На горепосочената дата трите обвиняеми пристигнали в гр. Котел от с. Градец. Сговорили се предварително да влязат в дома на възрастния мъж, за да го ограбят. Предложението било направено от Николинка К., която и друг път е влизала в двора на пострадалия, за да търси почасова работа и знаела, че той живее сам и е трудно подвижен. Обвиняемите влезли през отключената пътна врата, като и трите носили на ръце своите малолетни деца. Трите обвиняеми слезли по стълбище, което било разположено непосредствено след входната врата на двора и влезли в стаята, в която се намирал пострадалият. Той седял на масата и се хранил. Трите обвиняеми оставили децата на леглото и веднага се нахвърлили срещу възрастния мъж, опипвайки го по тялото, търсейки пари. Николина К. повалила пострадалия на земята, заедно със стола, при което другите две жени започнали обстойно да го претърсват, като не му позволили да им противодейства, притискайки го към земята. Тогава те намерили портмонето на пострадалия и откраднали сумата от 560 лева, която се намирала в него. Оставили възрастния мъж да стене от болка на земята, взели децата си и веднага напуснали къщата, се посочва в информация на прокуратурата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук