Ротари клуб Сливен дари на Неонатологията апарат за лечение на ретинопатия при недоносените

Снимка: Ротари клуб Сливен

Отделението по Неонатология на МБАЛ „д-р Иван Селимински“ получи индиректен офталмоскоп, изключително важен апарат за ранна диагностика и лечение на ретинопатия при недоносени новородени, съобщиха от Ротари клуб Сливен.
„Цялата сума, нужна за закупуването на този апарат, беше дарена от Ротари Клуб Сливен, през януари 2020, като апаратът бе поръчан, и сега той е тук, в нашия град, за да бъде използван от специалистите в най-голямата болница на града ни, с цел превенция проблеми в зрението на най-малките, тези които се налага да прекарат първите дни на живота си в кувьоз“, се посочва още в съобщението.

Част от средствата бяха събрани от гражданите на Сливен, които даряваха капачки, поставяйки ги в специално изработеното и монтирано по инициатива на Интеракт Сливен сърце пред магазин „Дъга“. От всички капачки (близо 1.2 тона), бе събрана сумата 421 лв. От Ротари Клуб Сливен, събраха останалата част от нужната сума по време на техния Коледен бал през декември 2019.

Всички останали капачки, оставени в сърцето след януари 2020, продължават да се събират от членовете на Ротари Клуб Сливен и се даряват на Капачки за добри дела.

От Неонатологията на областната болница пък отправиха  благодарност за предоставения апарат. Писмото е за проявения жест на хуманност и съпричастност, насочен към най-малките недоносени пациенти.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук