Румен Иванов: Доброволецът е там, където има нужда от превенция

Действията и участията на доброволците от Община Сливен при овладяване на извънредни критични ситуации през изминалата 2018 г. бяха обсъдени на събиране, проведено по инициатива на отдел „Сигурност и управление при кризи“.  То е проведено по повод отбелязването на Международния ден на доброволеца. Участие в него са взели кметовете на селата Стара река – Стефан Стефанов, Глушник – Димитър Петков, Трапоклово – Кирил Атанасов и Желю войвода – Стоян Генов, съобщават от общинския пресцентър.

Участниците са набелязали мероприятия по подготовка, включване в акции и поддържащи обучения на доброволците през 2019 г. В мероприятието са участвали още началникът на РСПБЗН – Сливен главен инспектор Антон Михайлов и началник-сектор Тошко Колев.

„За да бъдеш доброволец трябва голяма душа и смело сърце, готовност и саможертва в полза на обществото. Вашият безкористен труд, без очаквания и претенции, с любов и всеотдайност, ни прави истински хора, защото Вие сте там, където е бедата и където има нужда от превеция“, заяви пред доброволците заместник – кметът Румен Иванов.

 „Във всяко едно от тези населени места отчитаме средно месечно участие на доброволци поне в пет мероприятия в полза на местната общност и защитата на населението и инфраструктурата. Нашите доброволци са движеща сила и енергия в помощ на местната общност и най-вече на кметовете на населените места, където имаме изградени доброволни формирования”, посочи по време на срещата инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Общината.

В община Сливен има регистрирани две формирования – „Железни врата” с периметър на действие в планинската част – района на Стара река и „Грамадите”, за източната равнинна част – Горно Александрово, Трапоклово, Желю войвода, Глушник. Формированието в Стара река разполага и с два автомобила – противопожарен и високопроходим за транспорт на доброволците, предоставени безвъзмездно от „Пожарна безопасност и защита на населението”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук