Румен Радев: Оставката сега е абдикация от отговорност

Оставка в момент на растящи цени, инфлация и увеличаваща се престъпност не е решение, а абдикация от отговорност. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Карлово ден, след като хиляди се вдигнаха на протест срещу лошите условия за живот в цялата страна, съобщава bTV.

В края на миналата седмица той отново атакува управляващите със свое обръщение, като в отговор беше обвинен, че подстрекава към събаряне на властовия ред. Как отговори той: „Обединител не мога да става на неправдата, не мога да ставам обединител на политически партии, аз съм обединител на българския народ и съм длъжен да изразявам неговите притеснения и неговите надежди”.

„Протестите възвръщат достойнството на българите като граждани. Властта наказва гражданите за бедността. Гласът на гражданите, техните болки и тревоги, не са чути. Ако няма една чуваемост, ако продължават изявления арогантни и цинични, закономерно е тези протести да продължат”, подчерта президентът.

„Властта трябва да знае, че отказът от управление и бягството от управление поставя моралната преграда пред амбицията да искаш властта отново. Очаквам парламентът и правителството да посочат изход от тази ситуация”, подчерта държавният глава.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук