Ръководството на Общински съвет Сливен представи по-важните теми на сесията утре

Снимка: Пресцентър на Община Сливен
41 са точките от дневния ред, които предстои да бъдат разгледани и гласувани по време на утрешната сесия на Общински съвет Сливен. Една е допълнителната точка и тя е свързана с предложение от директорите на три училища за утвърждаване на маломерни паралелки, това стана ясно по време на пресконференция на председателя на Общински съвет Сливен Димитър Митев и неговите заместници днес.

 

На сесията ще бъде разгледано и гласувано предложението за удостояване със званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“. Предложенията са за професор Станимир Карапетков и тазгодишния носител на наградата „Добри Чинтулов“ Иван Савов.

Предстои да бъде прието изменение и допълнение на Наредбата за притежаване, отглеждане, контрол и регистрация на животни на територията на община Сливен. По думите на председателя на Общинския съвет Димитър Митев, тези промени ще дадат възможност животните да бъдат отглеждани в строго определени места – постройки и дворове, като се спазват изискванията на Закона за устройство на територията. Контролът вече ще се осъществява не само от длъжностни лица, упълномощени от кмета на общината, но и от кметовете на населените места и кметски наместници.

В дневния ред е и промяна на бюджета за 2018 г. Заместник – председателят на Общинския съвет Кирчо Димитров обясни, че една от причините за изменението е осигуряването на средства за извършването на ремонтни дейности на пропадналия през 2015 г. път в село Сотиря. Той допълни, че се очаква средствата да бъдат възстановени на общината от Междуведомствената комисия към Министерски съвет. Други разходи са свързани с осигуряване на видеонаблюдение в село Ичера, изграждане на ограда на гробищния парк в Горно Александрово и дофинансиране на паралелка за деца с увреждания в детска градина „Зорница“.

Ще бъде разгледано и гласувано предложението, внесено от Комисията по символика за преименуване на новоизградения парк по поречието на двата бряга на река Асеновска на Парк „Каймакчалан“.

Общинските съветници ще гласуват и Годишния доклад за наблюдението и изпълнението на Общинския план за развитието на Община Сливен за 2017 г.

Другите точки, предвидени в дневния ред касаят разпореждане с общинско имущество, отпускане на финансови средства и помощи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук