Само един зрелостник от Сливен е с две пълни шестици на матурите

Само един зрелостник от Сливен е с две отлични оценки 6.00 на матурите, които се проведоха през месец май. Той е от ППМГ „Добри Чинтулов“ и е изкарал шестици на държавните зрелостни изпити по български език и литература и по биология и здравно образование, съобщават от Регионалното управление на образованието в Сливен.

За област Сливен тази години най-висок е успехът от изпита по руски език – отличен 5.92, по английски език – много добър 5.22, по химия и опазване на околната среда – много добър 5.15, по немски език – много добър 5.09.

На държавни зрелостни изпити, сесия май 2021 г. от 1 122 зрелостници, подали заявление за явяване на ДЗИ по български език и литература, на изпит са се явили 1002. Средният успех по БЕЛ за област Сливен е добър 4.08, като 1 зрелостник е с оценка отличен 6.00 и 88 зрелостници са с оценка отличен 5.50.

За явяване на ДЗИ по избран учебен предмет /2 ДЗИ/ заявления са подали 861 зрелостници, но на изпит са се явили 786. Средният успех от 2 ДЗИ е добър 4.42, като има 14 зрелостници с оценка отличен 6.00 и 174 зрелостници с оценка отличен 5.50.

Училищата с най-висок среден успех по български език и литература са: ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен, ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен и СУ „Христо Ботев“ – Нова Загора.

Училищата с най-висок успех от 2 ДЗИ са: ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен, ППМГ „Добри Чинтулов“ – Сливен, НУФИ „Филип Кутев“ – Котел и СУ „Христо Ботев“ – Нова Загора.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук