Само една партия е регистрирала листата си в РИК Сливен за участие във вота на 2 април

Само една партия се е регистрирала до момента в РИК Сливен за участие във вота на 2 април, съобщи Даниела Василева – говорител на Районната избирателна комисия. Това е Народна партия „Истината и само истината“ с листа от четирима кандидати за депутати. Срокът за регистрация на листите на партиите и коалициите, които ще участват в предстоящите парламентарни избори е до 17.00 часа на 28 февруари. Предполага се, че както и при предходни избори повечето участници във вота ще регистрират листите си когато наближи крайния срок за това.

Даниела Василева уточни още, че избирателите, които на предсрочните парламентарни избори на 2 април искат да гласуват не по постоянен, а по настоящ адрес, вече могат да подават заявления онлайн. Това става през интернет страницата на ГРАО. Заявление може да се подава и чрез писмо до местната власт. То трябва да съдържа ЕГН, номер на документа за самоличност и подпис. Срокът за подаване на заявления за гласуване по настоящ адрес изтича на 18 март.

„292 ще са избирателните секции в 21 МИР Сливен, а справки за секциите за гласуване могат да се правят освен по телефона и с sms на номер 18429 за всички мобилни оператори, като таксата е 0,25 стотинки“, поясни говорителят на РИК Сливен.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук