Само за седмица полицията засече деветима почерпени шофьори зад волана

Сливенската полиция е засякла деветима почерпени шофьори зад волана само за седмица. Общо над 1 100 са нарушенията на ЗДвП за последните седем дни, сочи справката на ОДМВР-Сливен.

От 27 май  до 2 юни на територията на областта служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2 722 моторни превозни средства, и 2 816 лица. Констатирани са 1 163  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 289 нарушения на скоростта.  Издадени са 542 електронни фиша за скорост.

В поделенията на Пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 112 фиша и са отнети 7 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 1 020 фиша. Актовете са 116.

Установени са 5 неправоспособни водачи. 9 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол, като 5 са с над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 2 са управлявали МПС след употреба на наркотици. Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 19, като 4 от тях за липса на застраховка Гражданска отговорност.

В Сливен, Котел и Нова Загора са съставени общо 112 фиша за неправилно паркиране.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук