Световна шампионка влезе в сливенския затвор, продавала наркотици пред блока

Световната и европейска шампионка в щангите Боянка Костова от няколко месеца е в сливенския затвор с ефективна присъда за разпространение на наркотици, съобщава „Мач Телеграф“.

Бившата ни националка, която от 2012 година се състезава за Азербайджан, е осъдена за разпространение на наркотици. Както е известно, Боянка стана европейска шампионка в Москва 2021, но няколко месеца по-късно титлата й бе отнета заради положителна допинг проба и тя бе наказана за 8 години, защото това е второ подобно провинение за нея. След това започват и проблемите за Боянка, които в крайна сметка я вкарват зад решетките. Тя попада в лоша среда и въпреки опитите на треньора й в Асеновград Лъчезар Кишкилов да я предпази, Костова се забърква с разпространение на наркотици.

„След като й отнеха титлата, тя изпадна в депресия. Тя няма друга професия и нямаше какво да работи. Забърка се с неподходящите хора и попадна в лоша среда. Много пъти я предупреждавах да се откаже от това, но беше късно. Казвах й, че има и друг начин да изкарва пари, почтен начин. Не се получи. Хванаха я да продава дрога пред блока. Идваше ми да отида да измета от земята всичките тези, които уж й се пишеха приятели и които я забъркаха в това“, разказва пред „Мач Телеграф“ Кишкилов. Той сподели и за тежките моменти, които е преживяла Боянка зад решеките.

„Осем месеца беше в следствения арест в Пловдив. Три жени бяха в една килия. Много тежко й беше. Едната беше убийца, другата измамничка… Не знам как издържа, беше паднала духом, но се справи. Сега от два месеца е в Сливенския затвор. Психолози работят с нея. Прокуратурата искаше 3 години затвор, но аз направих и невъзможното, за да не стане това. Гарантирах, че ще я взема при мен в клуба да работи като треньор, че ще запише да учи в НСА, че изобщо ще се социализира и ще тръгне по правилния път. Така че присъдата й е по-малка и тя ще излезе от затвора другия месец“, разкри пред „Мач Телеграф“ Кишкилов, който е бивш помощник на Пламен Аспарухов в националния отбор и който е създал цяла плеада от големи шампиони в щангите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук