Световният шампион Петър Стойчев дойде да види басейна в 12-то училище

Световният шампион по плуване Петър Стойчев посети днес Сливен и след визита при кмета двамата са посетили плувния басейн в кв. „Сини камъни“, до училище „Елисавета Багряна“. По време на срещата те са обсъдили бъдещето на плувното съоръжение.

Кметът е информирал Стойчев, че са предприети необходимите действия за пускането на басейна в експлоатация и очаква до края на годината това да се случи. Извършен е ремонт на съоръжението, ще бъде пусната и за първи път вентилацията, която не е работила досега. Към момента се работи по определяне на цените за ползване на закрития басейн. За целта е необходима промяна в нормативната уредба. Стойчев приветства инициативата на Общината да стопанисва съоръжението и подчерта, че пускането му в експлоатация ще даде възможност на повече деца да се занимават с плуване.

„Басейнът е прекрасен, много ми хареса. Има горно преливане, което е добре за децата, светъл е и има създадени условия. Плуването е спорт, с който могат да се занимават всички от 1 до 101 години и ви поздравявам за решението да го стопанисвате“, каза Петър Стойчев.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук