Св. Синод на БПЦ обяви Национален конкурс „Възкресение Христово”- 2022

Св. Синод на БПЦ -БП Синодалният Културно-просветен обяви Национален конкурс „Възкресение Христово”- 2022. Той ще се проведе в три категории: изобразително изкуство, литература (поезия и проза) и фотография.

В Конкурса могат да се включат деца от 3-та и 4-та група на детските градини и ученици от 1-ви до 12-ти клас. Творбите трябва да са посветени на православния християнски празник Възкресение Христово – Пасха.

Краен срок за изпращане на конкурсните творби е 01.04.2022 г. (петък) – важи датата на пощенското клеймо.

Адрес за изпращане на конкурсните творби:

КУЛТУРНО-ПРОСВЕТЕН ОТДЕЛ СВ. СИНОД на БПЦ-БП ЗА НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” УЛ. „ОБОРИЩЕ” № 4 ГР. СОФИЯ 1000 БЪЛГАРИЯ Email: skpotdel@bg-patriarshia.bg (само за литературните творби)

Всяка творба задължително трябва да съдържа следната информация: B десния ъгъл на гърба на творбата да бъде написано четливо:

-Заглавие на творбата

-Трите имена на автора

– Възраст, група / клас

– Град / село, област, училище / ОДК / енорийско училище / клуб

– Адрес и телефон за връзка с участника или неговия родител

– Името на преподавателя / ръководителя и негов телефон за връзка

В конкурсния Статут се съдържат всички условия и насоки, които са задължителни за участниците и които ще подпомогнат тяхната подготовка в избраните от тях категории.

Имената на НАГРАДЕНИТЕ УЧАСТНИЦИ С ПРОТОКОЛА НА ЖУРИТО ОТ СЪОТВЕТНИЯ РАЗДЕЛ ще бъдат качени на 20.04.2022 г. на Официалния сайт на СВ. СИНОД НА БПЦ, Раздел НОВИНИ: https://bg-patriarshia.bg/news .

В случай, че епидемичната обстановка в страната позволява, НАГРАЖДАВАНЕТО на участниците в Националния конкурс „ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО” ще бъде на 15.05.2022 г. (4 Неделя след Пасха – на Разслабления) в столичния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ (гр. София, ул. „Георг Вашингтон“ № 47, до Женския пазар и Лъвов мост) след приключването на св. Литургия. След награждаването се предвижда ОТКРИВАНЕ НА ИЗЛОЖБА с наградените творби в храм „Св. Св. Кирил и Методий“. В случай на забрана за провеждане на организирани събития в страната, наградите ще бъдат изпратени до наградените участници по куриер, като те ще бъдат своевременно уведомени.

Статутът на Конкурса предвижда, след изтичане на изложбата на Конкурса, творби от Раздели „Изобразително изкуство“ и „Фотография“ да участват в благотворителна разпродажба със социално-милосърдна насоченост към деца в нужда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук