Седмицата на пожарната безопасност в Котел завърши с лекция, посветена на доброволчеството

По инициатива на гл. инспектор Дарина Иванова, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Котел и в партньорство с Община Котел и двете най-големи учебни заведения в града –  Средно училище „Г. С. Раковски“ и Национално училище за фолклорни изкуства „Ф. Кутев“, в сградата на местната пожарна се проведе среща с доброволци и ученици. Срещата премина под формата на лекция, а нейн специален гост-лектор беше инж. Снежана Кънева, експерт защита на населението и управление при кризи.

По повод Седмицата на пожарната безопасност и Дните на отворените врати, котленските доброволци и ученици бяха запознати от инж. Кънева с обществените ползи от доброволчеството и идеите и ценностите, които то носи. Експертът говори още за уважението, което трябва всеки да отдава към другия, за важността от поемането на отговорност, за солидарността и съпричастността, както и за смисъла на навременната  помощ.

Инж. Снежана Кънева запозна присъстващите с характерните за община Котел бедствия, законодателството в областта на защитата, превенцията като приоритет на местната власт, доброволчеството като ценен ресурс за общността и в помощ на органите по защита при бедствия и аварии. Тя коментира още  важността от създаването и окомплектоването на доброволни формирования в уязвими на пожари и наводнения територии в общината и други.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук