Седмица на любовта в РБ „Сава Доброплодни” Сливен

От 10 до 16 февруари 2021г. в Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще се проведе станалата вече традиционна Седмица на любовта, посветена на празника на влюбените – Св.Валентин.

В програмата на Седмицата на любовта са включени презентации и дискусии за тийнейджъри на тема: „На крилете на вдъхновението любов”, изложба проследяваща историята на картичките „валентинки“ с образци от 19 и 20 в., творческа работилница за изработване на картички за празника, анкета“Какво е за нас любовта“.

Любовта като вдъхновение в творчеството на велики световни композитори, художници и писатели е основната тема в презентацията, която представя любовните истории на италианския бароков композитор Антонио Вивалди и създаването на неговите цигулкови концерти „Четирите годишни времена“, на художника-символист Густав Климт автор на знаменитата картина „Целувката”, на руския поет Александър Сергеевич Пушкин и още на много велики български и световни творци, създали шедьоври вдъхновени и посветени на най-възвишеното човешко чувство.

Груповите посещения на ученици ще се извършват по предварително уговорен график при спазване на всички противоепидемични мерки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук