Селата в Балкана са без ток, затварят пътища за обработка

Населените места в Балкана са без електричество, включително Камен и Желю Войвода. Екипите на EVN работят за отстраняване на авариите, но са затруднени от силния вятър, съобщи инж. Снежана Кънева от отдел „Сигурност и управление при кризи“ към Община Сливен. Възстановено е електрозахранването в Бяла, Изгрев, Стара река, Божевци, Зайчаре, Старо село и Злати войвода.

Временно се затваря пътят Новачево-Градско за обработка. Препоръчва се при неотложност да се пътува до Градско, да се използва маршрута през Твърдица. За обработка временно се затваря и пътят Чуката-Българка-Карандила. Община Сливен напомня на шофьорите, че пътят Българка-Селището не се поддържа през зимата.

Обстановката в Сливен и региона е нормална при зимни условия, посочи още инж. Кънева. Екипите работят денонощно. Пътищата са проходими. В Балкана снежната покривка е 20-25 сантиметра, като на места са се образували снегонавявания. Скоростта на вятъра е 128 км/ч.

Вятърът е нанесъл поражения върху зелената система в града. Има сигнали за паднали дървета, скъсани билбордове. Огражденията на някои строителни обекти също са засегнати.

Община Сливен съветва пешеходците да са особено внимателни и да избягват местата около строителни площадки.

„Координацията и действията с органите на Единната спасителна система са много добри“, подчертава инж. Кънева.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук