Село Езеро отбеляза своя празник

На 28 август, деня, в който Православната църква почита по стар стил Успение на Пресвета Богородица, жителите на село Езеро, с много любов и вълнение, отбелязаха празника на родното си място. По традиция, тогава се събират бивши и настоящи жители на селото, много техни приятели и заедно споделят любовта към бащиния дом. Тази година тяхното тържество бе уважено от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева, председателя на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, заместник-кметoвете Нина Генчева и Ивайло Енев, секретаря на Общината Ангел Стойчев, общински съветници, кметове на населени места и много гости.

Празничната програма в топлата лятна вечер започна с приветствие от кмета на селото Мариета Парунева, която посрещна всички с „Добре дошли“ и отправи поздрав към хората, които със своята всеотдайност обновяват родното село и милеят за него. Тя пожела здраве, щастие и късмет да има във всеки дом.
От своя страна кметът на общината Галя Захариева поднесе поздравителен адрес и красив букет на г-жа Парунева. Тя се обърна към нея и всички присъстващи с думите „За мен е голямо удоволствие да сме тук отново, за да ви поздравим и да Ви кажем, че с. Езеро е важна част от община Нова Загора и че ще продължим да Ви подкрепяме. Поради изключително добрата работа на кмета на селото Мариета Парунева и всеотдайната дейност на читалището и пенсионерският клуб, през следващата година ще обновим сградата на НЧ “Просвета-1923“.“
Домакините от село Езеро бяха подготвили за  своите гости богата и разнообразна културна програма, изпълнена с много песни и танци. Първият музикален поздрав бе отправен  от Пенсионерски клуб „Вечна младост“ и Иван Петров от с. Езеро. След тях кръшните хора на Танцов състав „Балига”, с худ. ръководител Росица Мангърова и музикалните изпълнения на Евгения Николова – народна певица и Веселин Георгиев – музикант, напълниха душите и сърцата на присъстващите. Кулминацията на вечерта бяха отблясъците на сияйната заря, осветяващи помръкналото небе над танцуващите на площада.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук