Село Караново отбеляза своя празник на Спасовден

Четиридесет дена след Великден Христос се възкачва на небето след като е бил сред своите ученици и е проповядвал. Народът го нарича още Спасовден, защото вярва, че се спасяват душите на покойните близки хора. Християнският дух обаче остава с всеки, за да ни води в земния ни път. На този ден специален повод имат жителите на с. Караново, защото отбелязват своя празник. Вечерта на 25 май 2023 г. те се събраха на площада, за да се повеселят. Сред тях  бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейния екип, председателят на Общински съвет – Нова Загора Нейчо Минчев, общински съветници, кметове на населени места.
След празничният водосвет за здраве и благоденствие, домакинът – кметът на селото Николина Стефанова, приветства гостите и честити празника на жителите на с. Караново.
Своите специални поздрави към присъстващите отправи и кметът на Общината Галя Захариева, която изрази радостта си, че отново са заедно и пожела на всички карановци да съхраняват традициите, да обичат родното си място и да работят за неговото развитие.
Г-жа Стефанова поднесе специална грамота от името на Лиляна Стоянова – директор на ПГСС, гр. Нова Загора, на Микаела Динкова – първият жител на село Караново, който завършва успешно средното си образование.
След богатата програма от песни и танци, пищна заря озари небето, а присъстващите извиха кръшно българско хоро.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук