Сергей Станишев в Сливен: Накажете управляващите като гласувате за БСП

Първата стъпка към социалната промяна, от която страната ни се нуждае е хората да гласуват на 26 май, каза при посещението си в Сливен днес лидерът на европейските социалисти и кандидат за евродепутат Сергей Станишев. „Повече от 40 % от българските граждани едва свързват двата края и това е реалност, с която социалистите не можем да се примирим и искаме да я променим в България и в ЕС защото това е обща битка на нашето политическо семейство. Когато хората си мислят дали да отидат да гласуват на 26 май, трябва да се запитат доволни ли са от начина, по който живеят и от управлението, ако искат да го променят, първата стъпка са европейските избори без съмнение“, каза още той.

Станишев отправи призив към избирателите на 26 май да гласуват концентрирано и да не разпиляват гласовете си, давайки своя вот за малки партийки, които нямат шанс да прескочат бариерата. „Ако искате да накажете управляващите – гласувайте за БСП. От това ще ги заболи най-много“, допълни той.

По думите му, водещият приоритет за България и за Европа ще бъде битката с бедността. „През последните 10 години тя нарастна неимоверно и стана непоносима. Това изисква кардинална, дълбока промяна, промяна към социална Европа. Има реални шансове този път социалистите да извоюват позицията президент на ЕК, което ще ни поведе към тази промяна“, коментира още Станишев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук