Сигнализираха за работещ, въпреки забраната ресторант в кв. „Българка“

Сигнал за работещ ресторант в квартал „Българка“въпреки забраната е подаден на дежурния телефон на Общината. В Община Сливен не са постъпвали сигнали за неспазване на карантина или за завърнали се от чужбина граждани през последното денонощие, съобщи говорителят на Общинския кризисен щаб инж. Снежана Кънева. Общо 16 са обажданията на дежурния телефон и освен за работещия ресторант има такива и за струпване на хора на обществени места.

На днешното заседание от полицията съобщиха, че са образувани 3 досъдебни производства и 1 бързо производство за неспазване на карантина. Съставени 50 акта за установяване на административно нарушение за неносене на маски. Вече се връчват и новите предписания за карантина в кварталите „Надежда“ и „Речица“.

В края на миналата седмица кметът Стефан Радев съобщи на брифинг, че предстои промяна, която РЗИ ще предприеме в начина на карантиниране. Вече не се поставя под режим само едно лице, а там, където е нужно и гъстотата на населението е голяма, ще бъдат карантинирани цели домакинства, на места и съседни къщи или дори цяла улица.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук