Сигнал за заразяване на питейния водоизточник в Сборище, проби показват,че водата не е опасна

Във връзка с констатиран сигнал в социалните мрежи за заразяване на питейния водоизточник в село Сборище с изключително опасната бактерия Escherichia coli, общинска администрация Твърдица незабавно сигнализира отговорния оператор – дружество ВиК – Сливен. Посоченото дружество е извършило пробовземане в две точки – детска градина с. Сборище и частен дом.
Уведомяваме Ви, че Микробиологочния анализ показва, че водата от водоизточник с. Сборище е годна за питейно битови нужди съгласно Наредба № 9, не е на лице зараза от бактериален характер и не представлява опасност при консумация.
Уважаеми съграждани,
Общинска администрация Твърдица ще продължи да съблюдава отговорно и без създаване на излишна паника за качеството на водата в с. Сборище и населените места от цялата община и при наличие на сигнали за влошаване на качеството и незабавно ще сигнализира водния оператор – ВиК – Сливен за извършване на проверка.
За да реагираме незабавно /не разполагаме с ресурс да следим всички социални мрежи/молим заинтересованите граждани, които желаят да подадат сигнал да го направят на телефон 045442308 – денонощен дежурен на община Твърдица, или на тел. 112.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук