Скромна програма за Майските празници на културата в Сливен заради Ковид-19

Тазгодишната програмата около Майските празници на културата в Сливен ще бъде значително обрана от към събития, заради обстановката с Ковид-19, съобщи зам.-кметът Пепа Чиликова. Тя поясни, че от празничната програмата ще отпаднат проявите, свързани с традиционните „Сливенски огньове”. Променена е също и датата на Фестивала на детската книга, той ще бъде през месец юни.

По думите й, за този месец са планирани събития, с които да бъде отбелязан 24 май. Ще бъдат наградени деца с високи резултати от национални олимпиади като церемонията ще бъде на сцена на открито, пред сградата на Общината.

Ще има и нещо ново в програмата, за първи път Община Сливен ще се организира състезание, в което да се включат всички училища с ученици от 1-ви до 4-ти клас. Идеята е децата да покажат уменията си по български език, както и изразително рецитиране на стихотворение, свързано с празника 24 май. То ще се проведе в зала „Сливен”, а най-добрите ще получат награди. „Целта е да се стимулират децата да говорят и да пишат правилно, да обичат и ежедневно да разкриват красотата на българския език”, поясни още Пепа Чиликова.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук