Слави Трифонов представи предложенията на ИТН за кабинет,за министър-председател предлага Николай Василев

Снимка: Капитал

„Няма да правим коалиция с нито една партия. „Има такъв народ“ ще вземе мандата и ще представи свой състав и структура на кабинет”. Това обяви лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в първия си коментар за изборния резултат. При преброени малко над 95% от изборните протоколи партията му е втора политическа сила, водена с 0.25% от коалицията ГЕРБ-СДС.

Трифонов представи и предложението си за кабинет. Предложението за министър-председател е Николай Василев. За вицепремиери са поканени Ради Найденов, който ще поеме и външното министерство, и проф. Николай Радулов, който ще бъде вътрешен министър.

За министър на икономиката е поканен Любомир Дацов, за министър на образованието – Наталия Митева, на енергетиката – Красимир Ненов. Велислава Петрова е предложена за министър на здравеопазването, а Михаела Лашова – за министър на регионалното развитие и благоустройството. Предложение за министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията е Христо Алексиев, а за министър на туризма – Ивайло Кожухаров. Пламен Абровски е предложението за министър на земеделието, храните и горите. За министър на отбраната от „Има такъв народ“ предлагат Теодора Генчовска. Лилия Иванова пък е предложена за министър на труда, социалната и демографската политика. За министър на културата Трифонов предлага да бъде издигната Станислава Армутлиева. Според плана на ИТН правосъдието ще бъде поето от Петър Илиев. За спорта пък ще отговаря Радостин Василев. Д-р Антония Валентинова пък е предложение за министър по ромските въпроси.

Да се включат в кабинета са били поканени служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и проф. Николай Денков, но те са отказали, съобщи още Трифонов.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук