Слагат предпазни колчета на злополучната спирка където джип блъсна 68-годишен мъж

Предпазни колчета ще бъдат поставени пред злополучната спирка на бул. „Панайот Хитов“, където вчера джип блъсна мъж, който по-късно почина в болницата. Те ще бъдат сложени до седмица-две, но това е превантивно, не е гаранция,че ще спрат следващия шофьор, който кара с превишена скорост минавайки от там, съобщи днес зам.-кметът Румен Иванов.

За момента това е, което можем да предприемем, допълни той и поясни, че в Комисията по безопасност  на движението е разглеждан вариант и за поставяне на легнал полицай на мястото, но той е отхвърлен. Смята се, че ако има такъв, опасността там ще стане още по-голяма. „Движещите се с голяма скорост автомобили направо може да прескочат всички препятствия и да връхлетят върху хората“, посочи още Иванов. По думите му, няма как и самата спирка да бъде преместена, тъй като тя е част от извършващите се в момента ремонтни дейности по проекта за Интегриран градски транспорт.

„Пътят доскоро беше републикански, но вече е общинска собственост затова ще направим проект и ще решим по какъв начин още да обезопасим участъка“, каза зам.-кметът и отправи призив към шофьорите да спазват ограниченията докато шофират, за да не се случват такива инциденти.

Заради инцидент, при който миналата година на същото място загина млада жена там бяха поставени и знаци, които допълнително показват,че това е участък с концентрация на произшествия, поставена беше и предпазна мантинела, тя обаче, не успя да спаси 68-годишният мъж, който снощи е чакал на спирката.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук