Слагат табели забраняващи движението на ел. тротинетки по пешеходната зона в центъра

„Пътна полиция“ Сливен ще изготви и разпространи сред учениците информационни брошури с правилата за движение, касаещи електрическите тротинетки. В центъра на града ще бъдат поставени табели, забраняващи движението на този тип превозни средства по пешеходната зона. Причина за това са все по зачестяващите нарушения и инциденти с електрическите тротинетки, съобщи главен инспектор Илиян Николов, началник на сектор „Пътна полиция” при ОД на МВР-Сливен.

„Тези указателни табели ще бъдат сложени на абсолютно всички достъпи към главната пешеходна улица, ще започнем и операции за санкциониране на нарушителите“, коментира още той. По думите му, децата и учениците са най-рисковата група, не спазват изобщо правилата на движение, качват се и по двама на електрическите превозни средства, което освен, че е абсолютно забранено е и много опасно.

С промените в Закона за автомобилните превози тротинетки не трябва да се карат по тротоарите, а скоростта за движение се ограничава до 25 км/ч. Водачите на електрически тротинетки трябва да носят каска и светлоотразителни елементи и ще бъдат задължени да се движат само по изградените велоалеи, а при липсата им – най-близо до дясната граница на платното за движение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук