„Сладка почивка“ на Хамам баир

Кът за отдих наречен „Сладка почивка“ е изграден на хълма Хамам баир. Новата придобивка се намира край чешмата на ВиК – Сливен, на 600 м от бул. „Банско шосе“ и е дело на Сдружение „Активен гражданин“.

Мястото в подножието на върха с паметника на загиналите за свободата на България е обзаведено с беседка с форма на горска къщичка, барбекю тип „параходен комин“ и две пейки край чешмата. То вече има и име, изписано на фасадата на беседката – Сладка почивка. Създаването и оборудването на къта за отдих е осъществено с финансовото и морално съдействие на гражданскто сдружение, институции и природолюбители.

Кътът за отдих „Сладка почивка“ е лесно достъпен – намира се точно до асфалтовия път към върха. „Това беше нашата цел, когато изграждахме „Сладка почивка“ – да е приятно място за отдих и да е лесно достъпно за всички граждани.“ – каза инж. Георги Божев, председател на сдружение „Активен гражданин“. 

Следващата цел на сдружението „Активен гражданин“, според неговия председател, е ремонтът на чешмата в местността Дюлева река, построена в памет на Георги Данчев. Да оживее  чешмата, която в момента не работи, се надяват и обитателите на околната, близка до града, вилна зона. Проектира се подмяна на водопроводната мрежа, реставриране на възпоменателната плоча, подмяна на плочника край чешмата и монтиране там на две пейки за почивка. 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук