Следващата седмица ще поставят маркировка на бул. „Стефан Караджа“

От следващата седмица ще започне поставянето на маркировката на бул. „Стефан Караджа“. След тримесечна кореспонденция между институциите да се направи и да се довърши проекта се надяваме най- сетне това да се случи , съобщи пред медиите днес кметът Стефан Радев. За съжаление нямаме информация за кръстовището на Тополчане и маркировката на другите републикански пътища, които се направиха през Сотиря, Николаево и Кермен дали и кога ще се направи маркировка и там, посочи още той.

Радев внесе уточнения и по въпросите отправени към него от граждани защо след като бул. „Стефан Караджа“ е преасфалтиран на няколко места пак беше разкопан. По думите му, Общината няма общо с тези два процеса, но според него, решението на ОПУ Сливен да не чака да минат трасетата на ВИК и тогава да асфалтира участъка е правилно. „Това е бил единствения възможен вариант трасето да бъде асфалтирано, защото малко по-късно всички ремонтни дейности по републиканската пътна инфраструктура бяха прекратени. Алтернативите пред ОПУ са били или да асфалтират участък от 6-7 километра и той да бъде прекъснат на 4 места от ВИК или да не го направят и стария асфалт пак да бъде прекъснат на тези места заради инфраструктурата на водното дружество“, посочи още Радев.

Продължават и текущите ремонтни дейности по обекти и част от пътната инфраструктура в община Сливен, заяви кметът. Работи се по първия етап на преасфалтирането на бул. „Стефан Стамболов“. Кметът информира, че следващата седмица ще се вземе решение дали има възможност и вторият етап да се изпълни още тази година.

Продължават и дейностите по благоустрояването на междублоковите пространства  в кварталите „Сини камъни“, „Българка“ и „Дружба“. „Ще използваме тези проекти като модел за продължаване на дейностите по кварталите – облагородяване и подновяване на вече съществуващото“, допълни Стефан Радев. Във връзка с проектите, които се изпълняват в момента той припомни и изграждането на двата социални центъра до Дом за стари хора в Сливен. Единият център ще бъде за грижа за лица с психични разстройства, а другият – за грижа на лица с умствена изостаналост.

Кметът информира още, че паралелно с посочените дейности, поетапно се ремонтира и уличната мрежа в по-малките населени места. „Приключихме със селата в планинската част на общината. Ремонтните дейности с тежка техника продължават в южната част“, уточни сливенският градоначалник.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук