След вчерашната истерия днес ромите заведоха децата си на училище

След вчерашната истерия в Сливен положението започва да се нормализира и ромските родители да водят децата си на училище и на детска градина тази сутрин. „Бях на проверка в Шесто училище „Братя Миладинови“ и Осмо училище „Юрий Гагарин“, както и в детската градина в кв. „Надежда“ тази сутрин и видях, че децата се връщт в класните стаи, съобщи за Slivenpost.bg Милена Чолакова- директор на РУО Сливен.

„Мисля, че положението започва да се нормализира, но сега трябва да направим малко повече разяснителни кампании сред родителите, да ги успокояваме, че това са фалшиви новини и усилията ни ще бъдат в тази насока. Не мога да кажа, че сме спокойни, но все пак важното е, че започнаха да водят децата си в училище и детската градина“, коментира още тя.

Припомняме, че вчера за минути двете училища и детската градина в кв. „Надежда“ бяха изпразнени, тъй като подплашени роми изведоха децата заради страх, че социалните служби ще им ги отнемат в изпълнение на „Стратегията за детето“.

Директорът на Шесто училище Митко Митев също поясни, че около 100 деца от първата смяна вече са в клас, очаква се и учениците от втора смяна също да дойдат. „Следобед и утре се надявам напълно да се нормализират нещата. Разбрах, че вчера е имало среща между социални, полиция, пастори от евангелските църкви в квартала и неформални лидери от общността, за да им бъде разяснено, че няма да им се вземат децата“, коментира още директорът на учебното заведение.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук