След екшъна в „Надежда“: Един полицай е в болница, а 9-ма от кримиконтингента са в ареста

След екшъна в кв.“Надежда“ снощи един полицай е в болница, а 9-ма от кримиконтингента са в ареста. Общо четирима са пострадалите полицаи, но само един от тях все още е в болницата защото има наранявания в областта на главата. Това съобщи на брифинг днес ст. комисар Димитър Величков – директор на ОД на МВР Сливен.

Инцидентът миналата нощ е вследствие на опит на полицията да накара веселящи се пияни жители на квартала да спрат силната музика. В резултат на това обаче униформените получават удари с бутилки, камъни, буркани, чинии и всякакви подръчни средства от страна на недоволстващите роми, разказа още комисарят. Тази сутрин са арестувани 9-ма от участвалите в схватката с полицията миналата вечер. Всички те са пълнолетни и криминалнопроявени с множество присъди за кражби, а един от тях има такава и за посегателство над длъжностно лице. Образувано е досъдебно производство и случаят ще се разглежда от Районна прокуратура. Предстои повдигане на обвинения на лицата и вземане на мерки за неотклонение.

„Предишен такъв случай за посегателство над органите на реда в същия квартал беше преди година, но в повечето случаи съумяваме да се справим със ситуациите без напрежението да ескалира. Няма да има засилено полицейско присъствие в квартала, ситуацията към момента е спокойна“, посочи още Димитър Величков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук