След инцидентите в Сотиря засиленото полицейско присъствие продължава

Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с директора на ОД на МВР – Сливен ст.комисар Димитър Величков във връзка с предприетите от дирекцията мерки за сигурността и спокойствието на населението в сливенското село Сотиря след извършените посегателства върху деца.

Сотиря се обслужва от полицейски участък, на непрекъснато разположение са оперативен работник, както и патрулен екип в района. От 15 август, когато 7-годишната Кристин Георгиева стана жертва на убийство, в населеното място е засилено полицейското присъствие. На денонощно разположение са патрулен автомобил и автомобил на пътна полиция със съответните екипи, както и екип на Специализираното тактическо звено за бързи действия. Засиленото присъствие продължава. Едновременно с това се работи активно с криминалния контингент, провеждат се беседи, информира ст.комисар Величков. Както на първия, така и на втория сигнал за посегателство спрямо дете, органите на реда са се отзовали незабавно и са реагирали адекватно на обстановката.

От ОД на МВР са създали организация за ежедневен контакт с кметовете и кметските наместници на населените места. Със заповед на директора са сформирани мобилни екипи с участието на служители на ръководни длъжности, които ежемесечно посещават селата в областта. Разчита се на доброто взаимодействие с кметовете и кметските наместници за осигуряване спокойствието на хората и за превенция срещу престъпността.

От важно значение е съдействието при установяване на непознати или незаконно пребиваващи лица, каквато информация не е била предоставена своевременно по отношение на един от задържаните за посегателството от 30 август. Усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в малките населени места в Сливенска област е основен приоритет в работата на ОД на МВР, увери ст.комисар Величков.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук