След новия случай на Ковид-19 в Твърдица от Кризисния щаб призовават гражданите към отговорност

Общински кризисен щаб – Твърдица съобщава, че във връзка с извършваната ежедневна превантивна дейност на територията на община Твърдица, съвместно с органите на реда и медицинските лица е установен нов случай на лице заразено с коронавирус на територията на гр. Твърдица. В момента се установяват контактните лица и се анализират лъчовете на разпространение за пресичане предаването на вируса.

Категорично е установено, че новият случай няма нищо общо с първия констатиран на територията на общината. Предприети са незабавни действия за карантиниране на лицето, настаняване в лечебно заведение в съответствие с медицинския протокол от личния лекар и РЗИ – Сливен, дезинфекция, установяване на контактните лица и проследяване на лъчовете на разпространение. Предприемат се всички мерки за неразпространение и осигуряване спокойствието на гражданите.

„Отново се обръщаме към всички да оценят отговорно създалата се ситуация и да подпомогнат щаба проявявайки отговорност, дисциплинираност и грижа за себе си и за всички останали жители на общината, като спазват мерките за дистанция, хигиена и безопасност, както и препоръките за ползване на лични предпазни средства на рискови места защитавайки не само себе си, но и всички останали. Съгласно действащото в страната законодателство е забранено разгласяването на имена на лицата, които са установени като положителни. На този етап нямаме основания за излишно притеснение. Всички положителни и контактни лица ще бъдат максимално подкрепени от държавата, карантинирани своевременно и при нужда с осигурено медицински лечение. Призоваваме всички, които имат симптоми и притеснения да се свържат с личния лекар. За развитието на ситуацията ще Ви информираме своевременно“ посочват от щаба.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук