След паленето на Сливенските огньове на културата ще се палят скари за кебапчета в центъра

Вчера запалихме Сливенските огньове на културата, днес ще палим скарите за кебапчета в Центъра. И двете огнени- едното за духа на сливналии, другото за тялото.

На 2 май с тържествена церемония от Община Сливен дадоха началото на месеца на културата в нашия град- балет, нестинари, огнено шоу, фойерверки, а днес „на пъпа“ на града, в който ще цъфти културния живот през месец май, ще се палят скари и ще се носи миризма на кебапчета.

Двете неща май въобще не се връзват, но от Общината може да са решили, че освен за духовното извисяване на гражданите си, трябва да се погрижат и за храненето им, че културата на празен стомах може да им дойде в повече.

За да си разпъне фирмата скарите и да развива търговска дейност на плочките на Главната, сигурно е искала разрешение, а дали го е получила от Общината ? По неофициална информация е получила отказ, но въпреки това скари, маси и пейки вече са заели част от главната улица, запушен е и изходът кам паркинга до Областна администрация. Според работниците подготвящи конструкциите, „шефът е в Общината за разрешителното“, а те без да го дочакат и без да знаят дали ще го получат действат и подреждат.

На гражданите не прави особено добро впечатление тази търговска дейност да се извършва на това място и то точно сега, когато в града ще има множество културни събития и фестивали, очакват се гости от близо и далеч. Да беше на селски събор или дори по Димитровден горе- долу би било приемливо, но в месеца на културата…..А може би такова ни е нивото на културата?

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук