След снощния разгром от Англия трагичното положение на българския футбол „лъсна“

София (14 октомври 2019) Квалификационна среща между отборите на България и Англия за Европейското първенство по футбол - 2020 година. Пресфото - БТА снимка: Цветомир Петров (ПК)

Докато първият вицепрезидент на БФС Йордан Лечков се занимава с предизборната си кампания в Сливен и омайва избирателите да му гласуват отново доверие, на другото му работно място положението хич не е „розово“, стола на колегата му председател на футболния съюз Борислав Михайлов силно се разклати след снощното фиаско на националния ни отбор на стадион „Васил Левски“ където Англия ни разгроми с 6:0.

Расистките скандирания на българските запалянковци допълнително нажежиха обстановката и трагичното положение на българския футбол „лъсна“ още повече. Лично премиерът поиска оставката на Борислав Михайлов, а представители на футболните среди коментират, че вероятно и сливенската футболна звезда ще го последва същата съдба и мястото му в БФС ще „изстине“. Дали това ще стане тепърва ще се разбере, а дотогава страната ни ще бере срам пред света и ще бъде оплювана.

Английските медии категорично осъждат расистките изстъпления, включително характерния нацистки поздрав и издаване на маймунски звуци, на част от българските запалянковци по време на снощния квалификационен мач между България и Англия за Европейското първенство през 2020 г.

„Дейли Телеграф“ излиза със заглавие с големи букви „Отвратително“ по повод расистките изцепки на родните запалянковци. Спортната секция на „Дейли Мирър“ зове с големи букви „ИЗХВЪРЛЕТЕ ГИ“ на фона на снимки на родни футболни зрители с издигнати десни ръце в нацистки поздрав. Спортната секция на „Метро“ излиза със заглавие с големи букви „ПРЕЗРЯНО“. Друго издание излиза със заглавието „Англия разгроми расистите“. „Гардиън“ пише в заглавие „Срам в София“. „Дейли Експрес“ излиза със заглавие с големи букви „НЕУДАЧНИЦИ“ на фона на снимка с фенове с вдигнати десни ръце в нацистки поздрав. „Дейли стар“ пише „ЗАСРАМЕНИ“ на фона снимки с българските неонацисти, имайки предвид унизителната загуба на българския национален отбор с шест безответни гола, пише News.bg.

Припомняме, че мачът снощи беше прекъсван на два пъти в 28-ата и 43-ата минута заради расистките изцепки и в крайна сметка Англия спечели със съкрушителния резултат 6:0, като с победата затвърди първото си място в квалификационна група А.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук