Сливенската неонатология вече има нов апарат за пречистване на въздуха

Неонатологията в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“вече разполага с апарат за осигуряване на стерилността и безопасността на новородените бебета. Той е закупен с част от средствата, получени от дарителската кампания по Коледа, в която се включиха Български червен кръст, Основно училище „Елисавета Багряна», ПМГ «Добри Чинтулов», Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“, Професионалната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, СУ „Пейо Яворов“, частният дарител Пламен Пенчев и ПП ГЕРБ.

Сливналия, живеещ в Чикаго, дари 10 000 лева на Неонатологията в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“

Апаратът е разположен е в специално помещение, в което се извършва подготовка, изтегляне и приготвяне на всички лекарства и инфузии, с които се лекуват най-малките бебета и всички недоносени новородени деца. Предназначението му е да пречиства въздуха в залата, за да е свободна от всякакви микроорганизми, които биха били рискови за новородените. Той струва 5 000 лева и е доставен и монтиран преди седмица.

Сливенската неонатология получи подарък – нов кувьоз

„Много е важно да имаме такъв апарат, защото бебетата са податливи към всякакъв вид инфекции и спазването на правилата за пълна асептика е от първостепенно значение в работата ни. С този апарат се осигурява стерилност и по този начин се предпазва живота и здравето на децата“, каза началникът на отделението д-р Таня Праматарова.

Ученици дариха пари на болницата за закупуване на кувьоз

Тя изрази благодарност към всички, които са помогнали да я има тази апаратура. С останалите средства от кампанията и други дарения, сред които на сливналията, живеещ в Чикаго – Пенчо Недев, ще бъде закупен нов съвременен апарат за обдишване на новородените деца.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук