Сливенската полиция засилва контрола по време на празниците и в почивните дни

Сливенската полиция засилва контрола по време на празниците и почивните дни. Информация по отношение на планираните действия в дните от 23 декември до 3 януари дадоха днес началникът на сектор „Пътна полиция”-Сливен гл.инспектор Илиян Николов, началник група „Териториална полиции” ст.инспектор Сава Петров и началник сектор „Превантивна и контролна дейност” към РДПБЗН-Сливен гл.инспектор Димитър Сяров.

Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има в дните 23.12.2021г., 24.12.2021г., 27.12.2021г., 31.01.012021г. и на 02.01.2022, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, операции по метода „Широкообхватен контрол” и засилен контрол за употреба на алкохол в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност. Ще се извършва контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

Охраната на обществения ред ще се осъществява при засилена патрулна дейност на
територията на общинските центрове, дежурни екипи на криминална полиция, пътна
полиция и групите „Охрана на обществения ред”. Предвидени са мобилни екипи, които да извършват обходи в малките населени места. Ще се следи за спазване на изискванията при продажба и използване на пиротехнически изделия. Осъществени са срещи с фирми и търговски обекти да не съхраняват големи касови наличности. Проведени са срещи с частни охранителни фирми, като е създадена възможност за бърза телефонна връзка с дежурните части в районните управления. Ще се извършва контрол по спазване на противоепидемичните мерки.

Старши инспектор Сава Петров отправи апел към гражданите да предприемат необходимите марки да опазят дома и имуществото си при по-дълго отсъствие по време на празниците, както и да внимават за личните си вещи при пазаруване в
големи търговски обекти.

Екипи на РДПБЗН-Сливен извършват проверки и обследване на търговски обекти,
заведения, хотелски комплекси, вилни селища, дискотеки. По данни, предоставени от
гл.инспектор Димитър Сяров, началник сектор в РДПБЗН в Сливен, проверените обекти са 54. В хода на проверките не са констатирани сериозни нарушения. Основните пропуски са режимни мероприятия, свързани с неработещо локационно осветление и съхранение на материали в котелни помещения. Проверките са съчетани с инструктаж на съответните длъжностни лица с цел ограничаване на предпоставките за възникване на пожари. През ноември и декември, по разпореждане на Главна дирекция ПБЗН, са извършени проверки на хосписи, домове за медико-социални грижи, старчески домове и домове за деца с увреждания на територията на област Сливен. Проверени са общо 22 обекта. Не са констатирани нарушения, тъй като тези обекти подлежат на периодичен контрол от екипи на РДПБЗН-Сливен. Главен инспектор Сяров обърна внимание на правилата при използване на пиротехнически изделия, устройването на новогодишната украса и безопасната експлоатацията на отоплителните уреди.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук