Полицията отвори вратите си за ученици

Снимка :архив МВР

Доброволци от Детско полицейско управление и четвъртокласници от сливенските училища гостуваха днес на ОДМВР-Сливен. Ден на отворените врати направи децата съпричастни към предстоящия празник на българската полиция – 8 ноември, съобщават от пресцентъра на МВР.

Директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Величков се срещна с доброволците от Детското полицейско управление. Малките полицаи му поднесоха плакет и поздравителен адрес по повод професионалния празник на българската полиция и се снимаха в директорския стол. Доброволците и учениците от 12 училища в града имаха възможност да посетят някои от ключовите места в полиция и да пуснат сирените на служебните автомобилите.

Най-атрактивна бе срещата със Специализираното тактическо звено за бързи действия, където се запознават с бойното оборудване на спецполицаите. Възможността да видят отблизо оръжията, каските, белезниците и бронежилетките предизвикаха истинско оживление сред малчуганите. Повече от три часа инспекторите от Детска педагогическа стая се постараха да отговорят на всички въпроси. В хода на обиколката децата придобиха знания за полицейската професия, за различните видове полицаи и техните отговорности, посочват още от пресцентъра.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук