Сливенската полиция с мерки за недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове

ОДМВР Сливен ще предприеме мерки за недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове и честването на 24 май. Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението и недопускане на инциденти и пътно-транспортни произшествия.

В ход е традиционната кампания на Пътна полиция „Абитуриенти“, чиято цел е да се осигури безопасността на движението по пътищата по време на проявите, свързани с баловете и честването на 24 май. Предприети са съвместни мерки с Регионалното управление на образованието, училищните ръководства, органите на местното самоуправление и местната администрация по опазването на обществения ред и безопасността на младежите при тяхното придвижване към и от местата за празнуване.
Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобил, както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се извозват. Извършват се проверки на местата, където ще се организират тържествата от служители на районните управления към ОДМВР-Сливен и районните служби Пожарна безопасност и защита на населението.

От ОДМВР-Сливен апелират към зрелостниците за отговорно поведение като водачи, и като пешеходци, както и задължението на всеки пътник в автомобила да поставя обезопасителен колан. На място екипите ще проверяват превозните средства за наличието на регистрация и задължителна застраховка „Гражданска отговорност“, стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и на такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движението по пътищата. При констатиране на нарушение,
ще се взема отношение – на място, ако то е грубо и има предпоставка непосредствено да пострада човек. Контролните органи ще взимат отношение и на база записи от
видеонаблюдението в града.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук