Сливенската полиция ще следи зорко за пешеходци-нарушители и шофьори, отнемащи предимство

От днес до 13 януари на територията на областната дирекция на МВР в Сливен ще бъде засилен контролът на пешеходците. Екипите ще следят да не се допуска пресичане на необозначени места и рязко навлизане на пешеходци на платното за движение.

Контрол ще има и спрямо водачите на пътни превозни средства, при които ще се следи да не отнемат предимството на пешеходците. Проверките са част от специализирана полицейска операция за контрол на движението по пътищата на територията на цялата страна, която стартира днес. За всяка област в България обаче има различен акцент, заяви главен инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“, ГДНП.

Проверки като тези в Сливен ще има още в столицата и в Пловдив. На територията на ОДМВР-В. Търново ще се засили контролът на движението на товарните автомобили. При тях екипите ще следят за спазване на скоростните режими, техническата изправност на превозните средства и правилния превоз на товарите. По пътищата на областта ще се извършва и засилен контрол за недопускане на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол или наркотични вещества.

По пътищата в областите Монтана, Ловеч, Пазарджик, Варна и Бургас ще се осъществява засилен контрол в рискови участъци.

В останалите области на страната ще има засилен контрол за недопускане на управление на МПС след употреба на алкохол и наркотични вещества, както и от неправоспособни водачи. „Контролът ще е повсеместен. От миналата година има тенденция за намаляване на тежките инциденти и основната ни задача е да я запазим“, заключи Крушарски.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук