Сливенската постановка „В полите на Витоша“ с премиера в Народния театър днес

Премиерата в Народния театър на сливенската постановка на Яворовата драма „В полите на Витоша“, въпреки Ковид 19, ще се състои днес. На голямата сцена на най-авторитетното ни театрално пространство, сливенският театър ще направи столичната премиера на високо оцененото от театралната публика ново представление. Ръководството на Сливенския театър кани всички свои театрални приятели да я посетят на тази дата в Народния театър. Безспорните качества на спектакъла дадоха основание да бъдат направени предложения за номинации на спектакъла за театралните награди „Икар“ и „Аскеер“. Към комисиите за присъждането им са отправени покани.

За пръв път след 16 години сливенска постановка ще се играе на голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов“ в София. Последните представления, играни от Сливенския драматичен театър на голямата сцена на Народния театър, са „Хамлет“ на Лили Абаджиева от 1998-ма и „Боряна“ на Иван Урумов от 2004-та година.
Още с първото си показване пред публика, Яворовата драма, под режисурата на младата театрална звезда на българския театър Стайко Мурджев, пожъна одобрението на театралната общност. Неговият прочит вплита в драматургичния текст мистичната лирика на поета на нощта и любовното страдание.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук