Сливенската „Топлофикация“ на 53 г. е с ново име и визия за зелено производство

Сливенската „Топлофикация“ посреща 53 година от създаването си с ново име и визия за зелено производство. „Промяната на името ни на „Топлофикация Сливен –инж. Ангел Ангелов“ е не само уважение към един изключителен човек, но и знак, че започнатият курс на модернизация ще продължи. Инж. Ангелов беше човек с визия за бъдещето, експериментатор и иноватор с огромни знания, които несъмнено го превърнаха в двигател на централата“,посочват от дружеството и обещават да следват неговия пример. Амбицирани са да доведат до край зелената трансформация, започната от него.

Годината, в която отбелязват 53-я си рожден ден, в централата започват с водосвет за здраве. „Искаме сливенската топлофикация да бъде екологично чисто производство, но правим разумни планове,тъй като и цената за крайните потребители е важна“, допълват още от ръководството .

Абонатите на „Топлофикация Сливен – инж. Ангел Ангелов“ традиционно се възползват от промоционалната им програма, започнала именно от инж. Ангелов преди доста години. Тя включва определяне на пределна цена на кубичен метър. За да се постигне удовлетвореност на сливенските домакинства, инвестициите в зелено производство и обновяване на топлопреносната мрежа се прецизират многократно преди да се направят, за да се задържи оптимална цената на отоплението.

Едно е сигурно – за своята 53 годишна история дружеството е развило хиляди кадри и
не страда от липса на експертен потенциал, така че бъдещето на централата е в ръцете на опитни енергетици.

„С новото име поставяме едно ново позитивно начало. Надяваме се на успешен план за зелена трансформация. Имаме сили и енергия да го направим“ коментират още от
предприятието.

Сливенската топлоцентрала е открита през 1969 година, а Централното отопление за битови нужди започва десет години по – късно на 22.03.1979г.  Интересен е фактът, че
поддържането на малко над 60 000 метровата топлопреносна мрежа, както и целия
производствен процес, се осъществяват от малко над 200 човека. Стегнатият и добре
подбран екип е още една от мерките за постигане на оптимални разходи и оптимална
цена към крайните потребители. Това е възможно поради натрупаните с години
знания, които внасят спокойствие и предвидимост в работния процес.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук