Сливенската „Топлофикация“ с тревожно писмо до общината, сигнализира за опасност от провал на предстоящия отоплителен сезон

„Топлофикация Сливен -инж. Ангел Ангелов“ е изпратила тревожно писмо до кмета на Община Сливен и общинските съветници, в което сигнализира за опасност от провал на предстоящия отоплителен сезон. В него, дружеството изразява своето безпокойство по повод получена информация от „Брикел“ за евентуално спиране на доставките на обогатено енергийно гориво, което сливенската централа ползва и то представлява 70 % от суровината, с която работи. Това от своя страна би довело до невъзможност централата да произведе достатъчно топлинна енергия през зимата, която да задоволи търсенето. Резервните мощности на ТЕЦ-а също работят с обогатеното гориво.

„Битовите клиенти на „Топлофикация Сливен -инж. Ангел Ангелов“ са над 14 хиляди, на доставената от нея топлинна енергия разчитат почти всички учебни заведения в града, болници, административни сгради и др. Основен клиент на топлоенергия чрез пара е и един от най-големите заводи в града където работят 2 500 човека.

Прекратяването на доставките на обогатено енергийно гориво към ТЕЦ Сливен ще доведе до невъзможност да изпълним нашата работа през новия отоплителен сезон, а от там и до значим социален, битов и икономически проблем с непредвидими последствия“, се казва в писмото.

„Преустановяването на работа на сливенската топлоцентрала, поради липса на гориво, би натоварило и електоенергийната система на страната през зимния сезон“, допълват от дружеството.

Ето и пълния текст на писмото:И05-49_25072022

От своя страна председателя на Общински съвет Сливен Димитър Митев също коментира темата пред медиите. „Проблемът е сериозен и обмисляме с общинското ръководство да вземем отношение и да излезем със своя позиция по случая“, каза той.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук