Сливенска митрополия организира конкурс за великденско яйце

Епархийски конкурс за великденско яйце на тема „Децата и вярата“ се организира от Сливенска митрополия, Община Бургас и Център за подкрепа и личностно развитие Бургас. „Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на децата и учениците към изобразителното и приложното изкуство и светото православие. Да се стимулират тяхната творческа изява, любов към изкуството, Бог и православната вяра. Да се научат на милосърдие, да развият творчески умения при сътворяване на експонатите на конкурса, да съхранят традициите и ценностите на православието“, посочват от Митрополията. В надпреварата могат да се включат деца и ученици от детски градини, училища и извънучилищни звена на Сливенска епархия:

І-ва възрастова група – ПГ в детски градини(деца на 6 години) и ППГ в училищата

ІІ-ра възрастова група – от 1-4 кл.

ІІІ-та възрастова група – от 5-7 кл.

IV-та възрастова група- от 8- 12 кл.

Конкурсът е в 2 раздела – изобразително изкуство и приложна творба. В раздел „Изобразително изкуство”-се допуска участие с до два броя рисунки от всяка възрастова група от институция, творбите трябва да се изпращат без паспарту- А3( 35/50), те може да са с техника по избор-графика, акварел, живопис и др.

В раздел „Приложна творба”- също до два броя творби от всяка възрастова група от институция. Размерът на яйцето или друг вид приложна творба да не по-голямо от 25 см. Материалите са по избор- може стъклопис, батик, керамика и др. Приложните творби да са лесно преносими за експониране върху маси.

Експонатите не се връщат след конкурса, а остават във фонда на ЦПЛР-Бургас. Конкурсното произведение трябва да има следната информация:Име и фамилия на участника, възрастова група, клас, детска градина/училище/ извънучилищно звено, точен адрес и телефон и Декларация за информирано съгласие от родител.

Творбите трябва да се изпращат до 14 април на адрес:гр. Бургас- 8000, ул. „Райна Княгиня”11, Център за подкрепа на личностното развитие, За конкурса „Децата и вярата”

Резултатите ще бъдат обявени на 19 април на сайта на ЦПЛР-Бургас : www.odk-burgas.com.

Жури от преподаватели по Религия православие, изобразително и приложно изкуство ще определи наградените във всички възрастови групи. Ще бъде експонирана изложба, за която участниците ще бъдат уведомим допълнително. За още информация тел. 056/84-45-49, 0886029209- Атанасия Петрова- организатор в ЦПЛР- Бургас.

zayavlenie_za_uchastie_v_konkurs

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук