Сливенска област отново е в червената Ковид зона, 300 души са на домашно лечение, 70 в болница

„От началото на седмицата Сливенска област отново в червената зона на заболяемост от Ковид -19. Бяхме малко овладели нещата, но към момента сме със 152-ма заболели на 100 000 население, за седмица-две бяхме изпаднали в оранжевата зона, обаче заразените се увеличиха“, така областният управител Чавдар Божурски коментира ситуацията със заболяемостта в региона

„Към днешната дата имаме 375 активни случая като 305 са на домашно лечение, останалите 70 са хоспитализирани. Продължава активното тестване на педагогическия персонал, от вчера имаме двама новозаразени педагози, няма заболял медицински персонал. Някой от 44-те нови случая на болни от днес са от семейни огнища, в момента в РЗИ се прави анализ какви допълнителни мерки евентуално можем да вземем“,посочи още той.

По думите му, той е отправил искане към РЗИ Сливен и МВР да засилят отново контрола за спазването на мерките, за да може доколкото е възможно да се повлияе на ситуацията.

Той поясни още, че продължава регулярното ваксиниране, а всички дози, които са получили в областта са оползотворени. „Сега се създава организация за уточняване на места където ще бъдат имунизирани педагозите и социалните работници. Досега имаше четири кабинета – в Областната болница, Военна болница, в МБАЛ Нова Загора и в самото РЗИ. Предстои да има такива в двете ДКЦ-та в Сливен, в болницата в Котел, а в Твърдица където няма болница се водят разговори евентуално за разкриване на кабинет. Така ще бъдем подготвени, когато получим дозите за тях да бъде извършена ваксинацията им“, допълни Божурски.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук