Сливенска ученичка участва в конкурс, посветен на Олимпиадата

Деветокласничката Станка Димитрова от сливенската Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” изпрати материали за конкурса „Млад културен посланик“, посветен на Зимните олимпийски игри в Китай.

Събитието, съфинансирано от Китайската фондация Сон Чин’лин и отвъдморските китайски културни центрове е възстановено след прекъсване заради пандемията. Конкурсът в България е организиран от Китайския културен център с тема “Да построим мечтаните Зимни олимпийски игри, ще се срещнем в Пекин”.

Участието на момичето включва изработка на видеоклип, в който да има представяне, личен опит от изучаването на китайската култура или опит при пътувания в Китай; пожелания към младите хора по света и пожелания към Олимпийските игри в Пекин; рисунка и калиграфия на китайски език.

Победителите ще имат възможността в рамките на две години да посетят Китай и да участват в обмен.

Учениците в Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ вече за шеста поредна година имат възможност да изучават китайски език и култура, благодарение на сътрудничеството на училището ни с Института „Конфуций“ във Велико Търново. През тази учебна година часовете по китайски език и култура води доброволката Ли Рей. Часовете се провеждат присъствено, когато е възможно, и в електронна среда, когато противоепидемичните мерки го налагат.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук