Сливенските земеделци изкараха тракторите на пл. „Хаджи Димитър“, протестират срещу безконтролния внос на зърно от Украйна

Сливенските земеделци изкараха тракторите на площад „Хаджи Димитър“ в центъра на града. С 30 тежки машини и 20 автомобила те се включиха в националния протест срещу безконтролния внос на зърно от Украйна.

Недоволството им е продиктувано от липсата на ефективни действия от страна на държавата за защита на българското зърнопроизводство във връзка със засиления внос на зърно от Украйна, както и от условията по т.нар. европейска „зелена сделка“.

Производителите настояват да се знае къде се съхранява украинското зърно и най-вече то да не бъде смесвано с българската продукция.

„Ако исканията ни не бъдат чути, тръгваме с машините към София и ще протестираме там. Няма да се откажем защото от това зависи оцеляването ни. Подбиват ни цените с некачествената си стока, а никой не изкупува качественото българско зърно“, коментира Георги Радев-заместник-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите и председател на Сдружение на земеделските производители „Хаджи Димитър“ Сливен.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук