Сливенските общински съветници се заклеха, но не успяха да си изберат председател

Кметът на Община Сливен, новоизбраните кметовете на населените места в Общината и новите общински съветници, положиха днес тържествена клетва да служат в полза на гражданите. Това се случи по време на първата сесия на новия Общински съвет. Тържествената церемония беше ръководена от областния управител Маринчо Христов, а първото заседание протече под председателството на най-възрастния общински съветник – Кольо Милев от Коалицията „БСП за България’.

„От позицията на човек, който дълго е живял, все пак 70 години не са малко, а и с достатъчно опит в политиката, ви съветвам да помните, че никой не е по-висок от другия, а най-високо е доверието на гражданите. През следващите 4 години нека да работим единствено и само в полза на нашите избиратели. Да не забравяме от кои сме изпратени тук“, каза той по време на приветствието към колегите си от Общинския съвет.

От своя страна, кметът Стефан Радев също призова новите съветници да вложат всичките си умения, цялата си мъдрост и смирение за това да намират правилния път за развитие на община Сливен. „Пожелавам ползотворна работа и да не забравяме,че зад всеки избран съветник стои дверието на нашите съграждани“, посочи той.

Опитите за избор на председател на Общинския съвет на два пъти не се увенчаха с успех. Първият път имаше 4 кандидатури, но нито една от тях не събра необходимите 21 гласа. Димитър Митев от ГЕРБ получи 18 гласа, Момчил Пантелеев от Пряка демокрация -15 гласа, за Даниел Петров от ПП-ДБ гласуваха 4-ма, а Филип Кънев от Възраждане събра 3 гласа.

Малко по-късно се проведе балотаж меду първите двама, които получиха най-голям брой гласове. При балотажа Момчил Пантелеев от „Пряка демокрация“ получи 20 гласа при необходими 21. Димитър Митев от ГЕРБ получи 18 гласа. Три от бюлетините бяха празни.

Изборът на председател беше отложен за следващото заседание на общинския съвет. До избора на нов председател тази длъжност ще продължи да изпълнява Кольо Милев.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук